lördag 10 maj 2014

Rakt upp i Nolby

Vertikallopp - en tävlingsform här för att stanna.
Underbart är kort. Ibland brant. Närmare bestämt: 750 meter och 160 höjdmeter. Min egen tid var inte så mycket att hurra för. Cirka 7.30. Minuten efter segraren. Samtidigt gick det inte särskilt fort för någon i dag - vertikallopp är ingen fartgren. Även riktigt vassa löpare tappar mer än de vinner på att springa istället för gå där det är som brantast. Roligt var det. Ungefär 80 personer kom till start. Ni som valde Icaloppet istället borde ha gjort som Johan Markström. Han drog direkt till Alnö för att springa milen efter att gått in som trea vid toppstugan ... Här kan du kolla in vertikalen utför:



Gumsekullen Vertical kan ha varit ett engångsevent. Nästa år vid den här tiden är det troligt att de tre tjejerna bakom Run UF befinner sig utomlands. Men jag hoppas och tror (är ganska säker) att tävlingsformen är i Sundsvall för att stanna. Backar har vi gott om. Johan Nordin, 17, vann (6.28) i dag. Oskar Sundlöf, 16, kom tvåa (6.34). Johanna Bergman vann damklassen (6.35) Loppet gick även att springa i en slinga över 4,7 kilometer. Snabbast var Pessi Liukkonen (19.58). Så här kommenterar Johan och Oskar dagens lopp: 

Gumsekullen. En av många möjliga platser för ett vertikallopp i Sundsvall. Sidsjön, Södra berget, Skönviksbacken är andra alternativ. Vad sägs om hamnen till toppen på Södra berget? genom Grevebäcksparken. Cirka 270 höjdmeter.

Lars Martinsson med snygg löpartröja.
Susanne Liukkonen tvåa i damklassen. Johan Markström trea i herrklassen. Här före start.

Selfie-time: Jag värmer i björkskogen.

Eila Söderman, en av tre bakom Run UF. Hälften av intäkterna från loppet skänker de till barnkliniken. 
Före start. 80 bakom snöret. De allra flesta valde vertikalloppet: 750 meter och 160 höjdmeter.
Jag tog rygg på Susanne Liukkonen och höll den hela vägen upp.

Snöpuls. Loppets värsta passage, om vi får tro Johan och Oskar. Håller med om att det var svårsprunget, definitivt så.
Efter målgång. Martin Nissar längst fram. Susanne Liukkonen, Jan Nordin, Oskar Sundlöf och Johan Nordin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar